Velkommen til Hudklinikken Esbjerg

Fotofinder – Helkropsscanning Af Modermærker

Hudklinikken Esbjerg tilbyder nu scanning af hele kroppen for modermærker, modermærkekræft og hudkræft med FotoFinder (ATBM®  Automated Total Body Mapping). Fotofinder bruges på modemærkecentre i hele verden og bl.a. i nævusklinikken på Odense Universitetshospital.

Modermærkekræft udgør mindre end 5% af alle hudkræfttilfældene, men udgør 75% af hudkræft-relaterede dødsfald. Det er afgørende for overlevelseschancen, at modermærkekræft opdages så tidligt som muligt. Derfor anbefales scanning med FotoFinder til dig, der har enten mange modermærker, har atypiske eller uregelmæssige modermærker, tidligere har haft modermærkekræft eller et familiemedlem med modermærkekræft. Scanning anbefales hver 6-12 mdr., som aftales med hudlægen.

FotoFinder scanner hele kroppen og identificerer alle modermærker i huden. Scanneren gemmer oplysningerne, så det er muligt at registrere en eventuel farlig udvikling i modermærkerne. Dens intelligente analyseprogram kan selv foretage en risikovurdering af suspekte modermærker og scorer risikoen for modermærkekræft. Når maskinen scanner kroppen for modermærker, fremhæver den modermærker, der i deres form, farve eller struktur ser mistænkelige ud. Modermærkerne bliver af analyseprogrammet sammenlignet med modermærker fra hele verden i en central database, der med kunstig intelligens risikovurderer modermærkerne.

Fotofinder vurderes af førende dermatologer i modermærkecentrene ”til at være det ultimative apparat til systematisk at detektere ændringer i modermærker” Binh Ngo, M.D., højrisiko dermatolog ved melanomcentret, Keck USC School of Medicine, USA.