Velkommen til Hudklinikken Esbjerg

Laser Behandling Mod Uønsket Hårvækst

IPL er en forkortelse for intens pulserende lys. IPL giver mulighed for behandling af en række hudgener som f.eks. uønsket hårvækst, karsprængninger og pigmentpletter. Hår reduktionen opnåes ved at “beskyde” hårrødderne med ultrakorte glimt af IPL. Lyset har en bølgelængde, som specifikt absorberes i hårrøddernes farvepigment uden at skade den omgivende lysere hud. I hår roden omdannes lyset til varme, der ødelægger hårsækkenes evne til at producere hår. En hårsæk kan kun destrueres hvis den er aktiv, og eftersom vores hårvækst er cyklisk, dvs. at kun ca. 30% af alle hårsække er i vækstfase på et givent tidspunkt, er der nødvendigt at gentage behandlingen for at opnå tilfredsstillende resultat. Det er af samme grund nogle oplever en tilsyneladende forøget hårvækst et par måneder efter første behandling, da de mange hvilende hårrødder begynder at vokse frem på én gang. Man skal regne med 4 – 9 behandlinger med et interval på 4 – 12 uger, afhængig af hvor på kroppen man behandler.

Det har vist sig at virkningen er permanent, men man skal være opmærksom på at flere faktorer så som hormonelle forandringer ved f.eks. sygdom, graviditet, overgangsalder og visse former for medicinsk behandling kan være årsag til at ny- eller vedvarende hårvækst. Det skal understreges at man i praksis ikke kan fjerne 100% af hårene, men de hår som bliver fjernet kommer aldrig igen og her vil der altid være tale om de mest synlige hår, de tykkeste og mørkeste.

Inden behandlingen barberes området (hvis dette ikke er gjort hjemmefra) der påsmøres en kølig gel for at sikre optimal lysenergioverførsel til hårrødderne og hvis behandlingen er i ansigtet får man beskyttelsesbriller på. Lysimpulsen føles som et svirp af en elastik og en få sekunders prikken og varme på huden.

Vi gør opmærksomme på: