Velkommen til Hudklinikken Esbjerg

Filler

En ikke permanent filler til udglatning af hudens rynker og furer.

Hvad er Filler?

Filler er et gelé agtigt stof bestående af hyaluronsyre, som naturligt findes overalt i vores bindevæv. Hyaluronsyre har en stor evne til at binde væske i huden og dermed give fylde. Hyaluronsyre bruges til at udfylde rynker og furer i ansigtet.

Hvorfor injicere fillers?

Med alderen reduceres mængden af naturligt hyaluronsyre i huden, huden bliver derfor mere slap og tynd. Når en filler injiceres i folder og furer, udfyldes og glattes disse, samt at huden bliver mere spændstig. Geléen giver naturligt volumen i huden. Den integreres med det omgivende væv, og vitale næringsstoffer passerer frit igennem geléen. Der er en naturlig omsætning af hyaluronsyre i huden, og derfor aftager varigheden efterhånden.

Efter behandlingen?

Umiddelbart efter behandlingen vil huden reagere på injektionen ved at være let til moderat hævet, rød og øm. Denne reaktion forsvinder løbende, typisk i løbet af et par dage. Læberne hæver forholdsvis meget, og derfor har de fleste ikke lyst til at gå på arbejde dagen efter behandlingen heraf. 4 timer efter behandlingen må man igen anvende makeup.

Hvor længe holder behandlingen?

Det er meget individuelt hvor lang tid behandlingen holder. Det afhænger af mange forskellige faktorer, for eksempel hudens struktur, blodcirkulation, den ønskede perfektionsgrad samt den anvendte injektionsteknik. Erfaringen viser, at opfølgningsbehandlinger forlænger holdbarheden.

Kan behandlingen gentages?

Ja, behandlingen kan sagtens gentages, når det injicerede materiale i løbet af nogle måneder er blevet omdannet, eller hvis man ønsker resultat finpudset eller forøget allerede efter f.eks. 14 dage. 2 uger efter første behandling har hyaluronsyren tilpasset sig i vævet, og på dette tidspunkt er det muligt at lægge mere hyaluronsyre ind oven på det første anlagte. En finpudsning øger holdbarheden og optimere resultatet. Der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange behandlinger man kan/må få.

Forventet resultat

Resultat er meget afhængigt af, hvor dyb rynken er, årsagen til rynken, hudens struktur og fasthed, beliggenheden af rynken, den anvendte mængde af stoffet sam injektionsteknikken. Derfor gennemgåes det forventede resultat grundigt ved forundersøgelsen.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer

Der er risiko for følgende “De almindelige bivirkninger” (1 – 10 ud af 100 behandlinger)

Der er risiko for følgende “De almindelige bivirkninger” (1 – 10 ud af 1000 behandlinger)

Der er risiko for følgende “De almindelige bivirkninger” (1 – 10 ud af 10.000 behandlinger)

Der skal ved komestik behandling være mindst 48 timers betænkningstid, før man kan opstarte sin behandling. Du skal før første behandling have lavet en forundersøgelse, hvor både patient og  behandler underskriver journal materiale.