Modermærkescanning

 

Hudklinikken Esbjerg tilbyder nu scanning af hele kroppen for modermærker og modermærkekræft med FotoFinder (ATBM®  Automated Total Body Mapping). Fotofinder bruges på modermærkecentre i hele verden og bl.a. i nævusklinikken på Odense Universitetshospital. Modermærkekræft udgør mindre end 5% af alle hudkræfttilfældene, men udgør 75% af hudkræft-relaterede dødsfald. Det er afgørende for overlevelseschancen, at modermærkekræft opdages så tidligt som muligt

Prisen for en konsultation med basisregistrering af modermærker, dermatoskopi og risikoevaluering af modermærker er 1.000 kr. for de første 2 undersøgelser derefter 2000 kr pr. undersøgelse (dækkes ikke af sygesikringen). Undersøgelsen foretages i et samarbejde mellem klinikassistenten og hudlægen. Mistænkelige modermærker anbefales fjernet ved operation indenfor 14 dage, enten over sygesikringen med henvisning fra egen læge eller i privat regi 1.200,- kr/modermærke.

Generelt er det en god idé jævnligt selv at undersøge sin hud for nye knuder eller mørke pletter. Risikoen for hud- og modermærkekræft nedsættes markant ved at undlade brug af solarier og beskytte sig mod solen.